Από το Ηράκλειο στην Τζακάρτα – Η εφεύρεση των μαθητών από το Ηράκλειο στην Ολυμπιάδα ρομποτικής

robot

Την πρωτιά στον παγκρήτιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής κατέκτησαν μαθητές από το Ηράκλειο και δίνουν ραντεβού για την Ολυμπιάδα ρομποτικής που θα πραγματοποιηθεί στην Τζακάρτα της Ινδονησίας.

Η ομάδα Minoites αποτελούμενη από τους Άππελε Μάρτιν, Βαρδουλάκη Δημήτρη και Καμπιτάκη Ιωάννη, μαθητές του τομέα πληροφορικής του σχολείου μας, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή του σχολείου μας και τομεάρχη πληροφορικής, οικονομίας και διοίκησης του 1ου ΣΕΚ Ηρακλείου Σταματουλάκη Μιχάλη, κατέλαβε την πρώτη θέση στον Παγκρήτιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουνίου στο Ρέθυμνο.

Μετά την νίκη αυτή η ομάδα θα συμμετάσχει στον Πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής που θα γίνει στις 22 Ιουνίου 2013, στην Αθήνα, και είναι άμεσα συνδεδεμένη με την Παγκόσμια Ολυμπιάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής, η οποία θα φιλοξενηθεί για το 2013 στην Τζακάρτα της Ινδονησίας.

Με την συμμετοχή τους οι μαθητές έρχονται σε επαφή με άλλα παιδιά, ανταλλάσσουν εμπειρίες, ιδέες και τεχνογνωσία. Γίνονται δημιουργικοί, διατυπώνουν πρωτότυπες ιδέες, αναπτύσσουν δεξιότητες προγραμματισμού και κατασκευής μέσα σε ένα πλαίσιο συνεργασίας, μάθησης και διασκέδασης.

Πηγή: Από την Κρήτη στην Τζακάρτα – Η εφεύρεση των μαθητών από το Ηράκλειο στην Ολυμπιάδα ρομποτικής | iefimerida.gr

Εμείς στην Techpops λέμε συγχαρητήρια στην ομάδα και να ξέρουν ότι αποτελούν έμπνευση μας 🙂

Leave a Reply